Hyvät Välimeren, Lähi-Idän ja Afrikan alueen USP-yhteisöt, hyvät ystävät,

Ensinnäkin haluan kiittää varapuhemiehen vaalissa saamastani luottamuksesta. Yritän parhaani hoitaakseni tehtävän niin hyvin kuin osaan ja kykenen.

Aloitan tarkistamalla sihteeristöltä saamani yhteystiedot ja kartoittamalla toivomuksenne henkilöistä, joita toivotte minun informoivan USP-asioissa. Tämän viestin lähetän kunkin yhteisön, sen puheenjohtajan, sihteerin ja mahdollisen USP-yhteyshenkilön sähköpostiosoitteisiin..

Epäilen, että edeltäjältäni perimäni osoitteisto on joiltakin osin jo sen verran ikääntynyt ja vaatii näin tarkistamista. Jos haluatte muuttaa tai lisätä yhteisönne kohdalle uusia osoitteita, pyydän ilmoittamaan siitä minulle. Osoitteiston laajuudelle ei ole rajoja, joten kaikille niille yhteisönne jäsenille, joiden katsotte tarvitsevan alueemme tiedotteita, voin e-mailit lähettää.

Toisena asiana haluan ottaa jo nyt esille seuraavan aluekokouksen. Käsitykseni mukaan kokous on  tarpeellinen aikaisintaan vuoden 2008 syksyllä. Voidakseni ryhtyä ajoissa tulevan kokouksen suunnitteluun, toivon teiltä vastaukset alla oleviin kysymyksiini. Kaikenlaiset kommentit ja ehdotukset asiassa ovat myös tervetulleita.

 1.   Mihin ajankohtaan (kuukausi/alku-loppupuoli) toivoisitte aluekokouksen ajoittuvan?

 2.   Mihin seuraavista maista tai paikkakunnista haluaisitte mieluimmin edustajanne lähettää:

                      - Helsinkiin

                      - Portugaliin, esim. Algarveen

                      - Espanjaan, esim. Torremolinosiin

                      - Italiaan

                      - Kreikkaan, esim. Thessaloniki

                      - jokin muu alueemme maa? 

Valintaan on tietysti erilaisia syitä (matkan kokonaiskustannukset, yhteydet jne.) eri puolilla aluettamme, mutta haluan yrittää vastaustenne perusteella saada otteen paikan valinnasta.  Aiheesta käytiin keskustelua jo viime kokouksessamme 9.9.2007, mutta siinä ei päästy oikeastaan mihinkään tulokseen. 

Tämän päivän tiedon mukaan puhemiehistö kokoontuu maaliskuun alkupuolella.  Toivoisin teiltä tietoja tapahtumista (esim. Suomen 90. itsenäisyyspäivän vietosta ym.) ja muistakin ajankohtaisista asioista sekä tavoitteista, jotka haluaisitte saattaa puhemiehistön tietoon. Otan ne esille raportissani tulevassa kokouksessa. Tällaiset viestit ottaisin mielelläni vastaan helmikuun puoliväliin mennessä.

Toivotan kaikille hyvää loppuvuotta sekä joulun ja uuden vuoden odotusta.

Terveisin

Arto Heikkinen

USP:n Välimeren aluetta edustava varapuhemies     

                                       ooooooooooooo

PS. (Toim.  huom.)  Arto Heikkinen valittiin aluekokouksessa suurella äänten enemmistöllä aluettamme edustavaksi varapuhemieheksi kuluvaksi istuntokaudeksi. Hänen varahenkilönään toimii Ritva Viertola-Cavallari Italiasta, joka voitti niukasti Kreikan suomalaisyhdistysten ehdokkaan Jaana Karhusen.

PS 2.  Lukekaa myös Tasavallan Presidentin Tarja Halosen tervehdys ulkosuomalaisille, joka on julkaistu edellisessä postauksessa.